Szintézis üzletág

Izotóp Intézet szintézis üzletág

Szintézis üzletágunk fő tevékenysége tulajdonképpen alkalmazott szerves kémia. Ha ugyanis egy tetszés szerinti szerves vegyület egy vagy több szénatomját 14C szénre cserélik le, a vegyület kémiai tulajdonságai változatlanok maradnak, a 14C-atom béta-sugárzása révén viszont meghatározhatjuk, hogy egy kémiai-biokémiai reakcióban az a szénatom hová is épül be. Így a gyógyszerkutatásokban vagy mezőgazdasági kémiai kutatásokban komoly igény van a megrendelő által meghatározott 14C-vegyületekre, melyek előállítását „custom szintézis” keretében megtervezzük, végrehajtjuk majd a nemzetközi laboratóriumokba, kutatóintézetekbe szállítjuk. Ezeket az anyagokat a későbbiekben környezetvédelmi tanulmányokhoz, lebomlási vizsgálatokhoz vagy gyógyszerkísérletekhez használják fel. 

Büszkék vagyunk arra, hogy termékeinkkel agrár-, gyógyszer- és élelmiszeripari kutatásokat támogatunk, amelynek bizonyítékaként az általunk szintetizált anyagok számos nemzetközi publikációban szerepelnek.

Az egyedi igényekhez szabott szintéziseken túlmenően katalógusunkban szerepelnek azok a 14C-jelzett vegyületek, agrokémiai termékek melyek szintézis útja számunkra már ismert és kitapasztalt.

Olyan szolgáltatást is nyújtunk vevőink számára, hogy a nem megfelelő radiokémiai tisztaságú 14C-vegyületeiket, melyek esetleg radioaktív hulladékok lennének, kívánság szerint megtisztítjuk, felhasználásra alkalmassá tesszük.

Szintézis üzletágunk szolgáltatásairól részletesen angol nyelvű oldalunkon olvashat. 

A sütik segítenek a szolgáltatás kézbesítésében. A szolgáltatás használatával elfogadod a sütik használatát. További információ