Sugártechnika üzletág

Izotóp Intézet Sugártechnika üzletág

Sugártechnika üzletágunk szerteágazó tevékenységet folytat. 

Az egyik területük különféle eszközök, forrófülkék, szállítókonténerek, árnyékolt tárolók készítése, gyártása.

Másik önálló terület a laboratóriumi és a többcélú ipari besugárzók tervezése, fejlesztése és telepítése, felszerelése a megrendelők országaiban, a világ számos pontján. 

Munkatársaink Gamma-besugárzókba és orvosi készülékekbe töltenek új sugárforrásokat, lecserélik vagy éppen eltávolítják a régieket a különféle felhasználók telephelyein a világ számos pontján.

Vevőink részére személyre szabott sugártechnikai szolgáltatásokat is kínálunk. 

Büszkék vagyunk több évtizedes szoros együttműködésünkre a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel (IAEA), mely keretében szakértőként segítjük a fejlődő országok technológiai fejlődését.

A harmadik típusú tevékenységüket „házon belül” folytatják, zárt sugárforrásokat gyártanak ipari célokra. 

A forrásgyártás fejlesztésében ma már szerepe van a robotikának, aminek révén a személyzet sugárterhelése csökkenthető. Co-60 zárt sugárforrásokat a besugárzókhoz készítenek, Ir-192 zárt forrásokat pedig az ipari radiográfiához, a különféle szerelvényekben lévő zárványok, nem megfelelő hegesztési varratok, más anyaghibák felderítésére. E zárt forrásokat lehet használni tartályokban lévő folyadékszintek mérésében, ill. különféle anyagok vastagságának, sűrűségének meghatározásában, ellenőrzésében.

Sugártechnika üzletágunk tevékenységeiről és gyártott termékeiről részletesen angol nyelvű oldalunkon olvashat. 

A sütik segítenek a szolgáltatás kézbesítésében. A szolgáltatás használatával elfogadod a sütik használatát. További információ